Nagrobniki in spomeniki, klesanje

Večnost in neminljivost kamna ponazarjata večno življenje. S spreminjanjem oblik skal poskušamo ustvariti oblike, ki ponazarjajo različne simbole življenja, smrti, večnosti … ali zgolj všečne oblike, ki jih namenjamo spominom na naše pokojne. Pri nas prisluhnemo željam strank. Skupaj poskušamo poiskati najoptimalnejše rešitve pri oblikovanju in izdelavi nagrobnih spomenikov. Ponujamo tudi ostale kamnoseške storitve, kot so popravilo grobov, izdelava napisov na spomenike itd. Na voljo so vam številne oblike nagrobnih spomenikov, od najpreprostejših do zelo zahtevnih.

Materialov za nagrobnike je lahko več vrst:
• Granit
• Marmor
• Apnenec

meglic kamnoseštvo (3)

Veliko pozornost posvečamo oblikovanju. S sodobnimi sredstvi, ki odražajo današnji čas in tehnološki napredek, poskušamo ohranjati elemente dediščine v vsebinskem in oblikovnem smislu. Različne vrste nagrobnikov, od sodobnih do klasičnih, izdelujemo izključno iz masivnih kamnitih elementov brez betonskih vložkov, saj lahko zgolj masiven kamen dolgoročno kljubuje vremenskim razmeram.

S strokovnim pristopom lahko marsikateremu kamnu, ki je časovno načet in na njem prerasel mah, vrnemo umetniško podobo. S tem je potrebna je temeljita obnova nagrobnega spomenika. Poznamo veliko načinov obdelave kamna – impregnacija, ki naredi globinsko in površinsko zaščito kamna. Umazanija, olja, vosek in mahovi ostanejo na površini in jih sproti odstranimo. V kolikor je spomenik nagnjen oziroma pogreznjen, se odstrani in naredi nova betonska podloga. Če je kakšen del spomenika močno poškodovan, ga je možno zamenjati. Črke se lahko na novo prebarvajo ali prezlatijo.

KLESANJE NAGROBNIH SPOMENIKOV:
• Klesanje črk
• Zlatenje črk
• Obnova črk
• Montaža kovinskih črk
• CNC obdelava

Fotogalerija

Želite stopiti v kontakt z nami? Pošljite nam BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE,
ali nas pokličite po telefonu +386 41 391 670.

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:

  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: peter.meglic@siol.net z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo KAMNOSEŠTVO MEGLIČ - PETER MEGLIČ S.P. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

  NAŠE PREDNOSTI

  Nizka
  cena
  Kvalitetna
  izdelava
  Vrhunsko
  obdelovanje
  izdelkov
  Upoštevanje
  dogovorjenih
  rokov
  Hitra
  dobava